Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Kungligt besök

FamiljSkapad av Angela Sederblad tis, december 06, 2011 20:38:21

Det smyger inga paparazzis i buskarna. Här är inga reportrar från Svensk Damtidning, Kvällsposten eller någon annan skvallerblaska och snokar i vårt sovrum eller rotar bland soporna. Ingen som vill ha autografer. Och jag kan inte se några horder med bilar på gårdsplanen. Trots att vi har kungligt besök är allt ungefär som vanligt här i Sunnanå. Och det därade besöket är inte någon snabbvisit, om ni nu trodde det. Nej, nej. Nu pratar jag om kungligt övernattande besök. Som stannar över natten alltså! Det ni! Och jag överdriver inte. Det är liksom inte min stil. Det skulle aldrig falla mig in.

Men om vi ska vara riktigt, riktigt petnoga så är det inte kung Carl XVI Gustaf eller drottning Silvia i egen hög person som halvligger i vår soffa och sörplar kaffe, pillar sig i naveln och käkar några av mina hemmabakade lussekatter. Men nästan. Nästan. Det är nästan kungen som är här. Så nära det kan bli. Det är nämligen några av kungens hästar som valt att spendera natten hos oss. Så nu har jag inte tid med er längre, för jag ska gå ut och ge hästarna lite kunglig service. Undras vad det innebär förresten? Lite extra morötter kanske? Ja, det får räcka med det. För det känns inte som om Carl-Gustav him self kommer att dyka upp som gubben i lådan med ett kilo morötter i en plastkasse från Ica och ta hand om sina hästar. Han har väl annat för sig? Kanske skickar han sin avkomma Carl Philip som stand in? Ja, så blir det så klart! Han pluggar ju på Alnarp och bor precis runt hörnet från oss. Det kan vara trevligt att få kungligt sällskap ikväll. Jag sätter på kaffet och dukar fram lite rester från middagen. Prinskorv och makaroner. Det duger bra åt en äkta prins det. Så sitter vi där vid köksbordet, jag och Carl Philip. Han berättar för mig hur det går för Victoria och Daniel. Senaste nytt om Vickans graviditet intresserar väl de flesta? Så kan jag briljera lite och berätta om min graviditet från helvetet då jag väntade Rasmus och Felicia. Det tycker säkert Carl Philip är oerhört intressant. Sen åker han nog hem. Kvar är jag och tolv boxar att mocka, varav några av dem med kunglig skit.

  • Kommentarer(3)//blogg.sunnanahast.se/#post816