Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Scennärvaro och kalkon på huvudet

FamiljSkapad av Angela Sederblad lör, december 10, 2011 09:38:52

Idag är jag trött. Så in i vassen. Men det gör inget, för det är det värt. Igår kväll var jag och maken på Stjärnklart. Artisterna på turné fullkomligt dundrade in och vilket party det blev! Fullsatt, god mat, underbar stämning och världens bästa publik. Det var en kväll som jag inte kommer att glömma i första taget och som bäst sammanfattas med ett ord: succé. Och vill ni veta mina högst personliga åsikter om artisternas framträdande så kommer de här:

Jakob Samuel i Poodles – nu snackar vi scennärvaro av allra högsta grad. Ni vet när någon ÄGER hela scenen och publiken blir helt tokiga och nästan som i trans? Det är som om Jakob är född där uppe på scengolvet. Så jädrans häftigt och jag önskade att det aldrig skulle ta slut. Alla i publiken var som galna! Jag ville bara stå upp hela natten och applådera i takt och njuta av – inte hårdrock – men utstrålning. Jag är djupt imponerad och tror jag har fått en ny idol! Snyggsmurfen Andreas Johnson har i alla fall fått en konkurrent…

Saleem al Fakir – säkerligen ett musikaliskt underbarn, det betvivlar jag inte. Men nej, inte min typ av musik eller röst. Om man får lov att vara elak så tycker jag att det låter som om han behöver överdosera Nezeril eller som om han lattjat lite för mycket med heliumballonger. Eller så kan man säga att om Kalle Anka funnits i verkligheten så skulle han blivit avundsjuk på Saleems röstresurser.

Tommy Körberg – jadå, alla dagar i veckan. Han kan sjunga Tommy, det kan han. Och skulle han någon gång behöva vända på korvörena där hemma eller om svenska folket mot förmodan skulle tröttna på hans fantastiska röst så kan han extraknäcka som ståuppare. Jag skåjjar inte med er!! Jag har väl alltid varit lite så där smårädd för Tommy Körberg och i min enfald trott att han är en gammal surgubbe. Men jävlar vad rolig han är! Både jag och maken skrattade så att vi kippade efter luft när han satte igång med sina skämt och små anekdoter. Han hade kunnat ta över hela showen, bara så där liksom. Utan vidare. Det är inte säkert att ens Anders Berglund hade märkt det, för Tommy han är född att stå på scen. Vad han sen gör där spelar mindre roll. Han är en naturbegåvning och bara så himla bra!

Carola – I like Carola. Det gör jag. Hon är oerhört duktig och hennes röst passar till alla möjliga sorters musik. Men speciellt gillar jag när hon sjunger jullåtar. Så vackert, så vackert att man får gåshud. Man blir hänförd och bara njuter. Och så snygg hon är Carola! I toppskick!

Shirley Clamp – duktig tjej med bra röst. Och faktiskt riktigt rolig också. Vet inte vad jag gillade mest med henne, när hon glömde mikrofonen eller när hon kom ut på scen i finklänning med en kalkon på huvudet?

Orup – jag har alltid varit barnsligt förtjust i Orup och minsann varit på flera av hans konserter för typ 25 år sedan. Och han är bra, inte tal om annat. Bäst är han när han sjunger sina gamla klassiker med riktigt rejält drag i. Lite annorlunda klädstil kan man väl säga att han har Orup. Jag vet inte vad jag vill kalla den för. Retro? Lillgammal? Byggare Bob? Jerry Williams lookalike eller wannabe?

Ja, så var vår fredagskväll. Vi valde att umgås med ovanstående artister framför att kolla på Idol och hetsäta Marabou mjölkchoklad i soffan här hemma. Och jag ångrar inte mig en sekund! Nja, det skulle vara det där med chokladen i så fall… men det kommer ju en lördagskväll också…

  • Kommentarer(1)//blogg.sunnanahast.se/#post820