Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Haur du sitt Malmö haur du sitt varden

ÖvrigtSkapad av Angela Sederblad mån, augusti 15, 2011 15:18:00

Malmö är min hemstad och staden i mitt hjärta. Precis som Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Johansson älskar jag Malmö. Och man kan inte bli annat än rörd till tårar över hur Malmö älskar både Zlatan och Fredde. Igår gjorde de båda bejublade framträdanden i sin gamla hemstad och ingen, INGEN har glömt dessa malmöpågar.

Först var det Fredrik Johanssons tur att vinna galoppderbyt på Jägersro. Nyss tillbaka i sadeln efter många och långa skadeturer red Fredrik ett perfekt lopp och korsade mållinjen först av alla. Efter loppet tog Fredde ett glädjeskutt från hästen Without Fear, rakt i famnen på hästägaren Gill och jublet visste inga gränser.”Rent känslomässigt var nog det här största segern”, konstaterade jockeyn. Hemmapågen var tillbaka igen! Dock hade inte Fredde riktigt tid för segerintervjuer eller något firande, för han skulle ju… se Zlatan… Ja, men visst är det härligt?! Så för Fredde blev det till att skynda sig för att se MFF ta emot Milan.

Och vad säger ni om den gigantiska flaggan med Zlatan i MFF-tröja och texten ”Zlatan kom hem, vi fixar drömbilen”. Bara det kan man ju lipa över i en halvtimme. Eller när Zlatan svamlar om Malmö. "Jag kommer alltid tillbaka. Det är här jag är född, det är här jag kommer att dö! Nej, det sista var ett skämt!" Det kan knappt bli mycket bättre än så.

Jag gillar de här två malmöpågarna. De känns så genuint äkta. Och visst är det väl mer än jag som anar en viss likhet i malmöpågarnas attityd? Aldrig har ”Haur du sitt Malmö haur du sitt varden” känts mer passande. Den malmöitiska personligheten personifierad. Zlatan och Fredde. Två av Malmös stoltheter. Som malmöbo kan man inte annat än ta dem till sitt hjärta. Och lipa en liten skvätt över deras yrkesskicklighet och vilja att vara bäst när det verkligen gäller.

Derbyvinnarna Without Fear och Fredrik Johansson på väg mot att korsa mållinjen först av alla.

Så här lycklig blir man när man vunnit derbyt.

Har man vunnit derbyt får man lov att vara lycklig.

Fredrik pustar ut och verkar tycka det är skönt att det är över.

Jodå, vikten stämde. Och inga protester inlämnade. Grattis Fredde, du vann!!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.