Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Gone East has left the building

HästarSkapad av Angela Sederblad ons, januari 04, 2012 10:22:39

Han har åkt och lämnat sin matte ensam kvar. He has left the building. Jag pratar om den bildsköna Gone East, galopphästen som nu har lämnat Sunnanå och dragit till Uppsala. Tidigt imorse traskade han snällt på lastbilen och åkte iväg med hästtransportören som om han aldrig gjort annat. Det blir säkert bra, men det känns tomt i stallet. Och så klart lite vemodigt, eftersom jag egentligen inte planerat sälja honom. Men med tanke på hans senskada så var det inte lönt att behålla honom som galopphäst, så att sälja var liksom enda alternativet. Lite sorgligt, men sant. Och ändå känns det jättebra, eftersom jag vet att han kommer att få ett superbra liv hos familjen Gauffin.

Fru Sederblads gullunge Del Piero kommer så klart att sakna sin bästa kompis, men än så länge har han bara firat genom att idiotspringa i hagen så att skorna flög av och förmodligen försvann med stormen Emil. Ja, sån är han. Jo, förresten! Han passade ju på att bada i hagen också nu när det är rejäla översvämningar. Han är inte riktigt normalt funtad, jag vet. Jag menar, vilken normal häst tänker: "Åh, nästan hela hagen är översvämmad med vatten. Vad kul! Då passar jag på att galoppera det fortaste jag kan rakt igenom så vattnet skvätter så det står härliga till och sen, sen står jag och gräver och plaskar och sen när jag är klar med det så lägger jag mig helt enkelt ner och rullar mig. Att vattnet är kallt och täckena blir plaskblöta spelar ingen roll." Vem mer än gullungen skulle göra något sådant? Vem?

Ja, herre min skapare som det blåser. Inte än, men snart, ska jag ge mig ut och rensa upp det värsta här omkring. Jag väntar tills det lugnat ner sig lite, för annars blir det nog bara ogjort arbete. Men jag klagar inte. Hellre detta blåsväder än ett rent snöhelvete som förra vintern. Usch, jag får kalla kårar längs ryggen bara jag tänker på det.

  • Kommentarer(7)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Angela Sederblad fre, januari 06, 2012 13:36:03

Det känns ju alltid skönt att veta att man inte är ensam, Cicci...

Skapad av Cicci tor, januari 05, 2012 09:39:35

Jag fastnade för din blogg just för att jag blev lite tröstad av att fler hästar än min är lite... speciella ibland :)

Skapad av Angela Sederblad ons, januari 04, 2012 21:54:42

Mari och Cicci> tack. Tack för att ni upplyser mig om att jag inte har den enda knäppisen på jordklotet. Det känns liksom bättre om man kan "dela". Men det tycker kanske inte ni ;-)?

Skapad av Mari ons, januari 04, 2012 21:51:43

Här finns ytterligare en "knäppis". Min treåring står och stampar och skvätter för att slutligen lägga sig i vattnet. Också fullblod kan tilläggas.

Skapad av Cicci ons, januari 04, 2012 19:24:23

Jodå, det finns fler såna hästar. Min fullblodsknäppis gör likadant, hon rusar rakt ut i vattensamlingen i hagen (som når henne upp till hasen ungefär) och sen står hon där och hoppar och plaskar och stänker som en galning :)

Skapad av www.attvaranagonsfru.se ons, januari 04, 2012 15:35:32

ja herregud, förra året var ju rena misären.

Skapad av Anna-Karin ons, januari 04, 2012 11:05:29

Nej, det låter inte som en helt normal häst, det gör det inte. De flesta hästar jag vet skulle sky vattensamlingarna som pesten. Min förre häst skulle dessutom drakblåsa väldigt upprört och påtala krokodilrisken högljutt.