Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Fler tupplurar åt svenska folket

FamiljSkapad av Angela Sederblad tor, januari 05, 2012 16:14:05

Att sova på soffan är ett underskattat nöje sådana här dagar. Det är faktiskt en väldans trevlig sysselsättning, speciellt när regnet bara vräker ner (så där på sidan som det gör i Skåne) och stormen viner runt husknuten så att takpannorna far all världens väg. En gammal, uråldrig tradition som folk ägnat sig åt i många herrans år är vad det är. Och jag tycker det vore synd och skam om inte en sådan tradition för mänsklighetens välbefinnande skulle få leva vidare. Jag ska personligen göra mitt bästa för att den inte ska gå i graven! Det lovar jag, på heder och samvete.

Så efter förmiddagens utomhusarbete tar jag mig en välförtjänt tupplur på soffan. Det är mycket bättre än att skaffa sig ett hederligt inomhusarbete, för det är ju också ett alternativ, dock ej ett speciellt lockande sådant. När man ligger där på soffan och studerar insidan av ögonlocken så kan det regna och storma bäst det vill utanför fönstret. Det spelar liksom ingen roll. Man kan knappt ha det bättre, än att bara ligga där och njuta av livet. Bara det finns te och mjölk hemma och en brasa som brinner så är jag lycklig. Några halvbra program på tv. Och en ledig plats på soffan förstås. Ska jag lyxa till det någon gång så är det bra om en kartong proppfull med italiensk choklad finns hemma, fast oftast finns den bara i min fantasi.

Jag har funderat lite och kanske skulle man promota det där med tupplurar lite? Tänk er själva om ni någon gång får frågan: ”Jaha, och vad är du bra på då?”

Det är kanske inte den lättaste frågan i världen att svara på. Men alla är vi bra på något. Just fotboll eller ishockey eller tennis eller schack eller matte är kanske inte min starka sida. Men jag kunde svarat så här ”Jag är en jävel på att ta tupplurar på soffan." För det är ju så det är. Det är inte ens en lögn. Jag har ärvt det i rakt nedstigande led från min far. Och sen har jag så klart övat och övat under många år. Och övning ger ju färdighet. I runda lag tar det mig ungefär tio sekunder att somna. På en dålig dag. En bra dag tror jag att jag klarar mig under fem sekunder. Det är bra. Riktigt bra. Snudd på världsrekord skulle jag tro. Den enda som möjligtvis kan klå mig är maken, men så har han också haft en grym lärare ;-).

Så, jo, men visst. Jag tror jag ska börja promota det där med att ta tupplurar. För det är helt klart underskattat. Fler tupplurar åt svenska folket!

  • Kommentarer(6)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av creando fre, januari 06, 2012 00:12:02

Se där! Jag dubblerar :) Med en lite uppdaterad variant högst upp. Fråga mig inte hur jag gör. Det bara kommer till mig ;)
Kramar igen

Skapad av creando fre, januari 06, 2012 00:10:58

Bra att vara bra på det. Jag är inte bra på det, tyvärr. Maken är OS-mästare i det. Tror jag.

Regnar det från sidan i Skåne? I Göteborg regnar det underifrån. Värre! :)
Kramar Kicki

Ps Tack för underbar hälsning hos mig. Du är bäst!

Skapad av creando fre, januari 06, 2012 00:08:50

Bra att vara bra på det. Jag är inte bra på det. Tyvärr.

Regnar det från sidan i Skåne? I Göteborg regnar det underifrån. Ännu värre.
Kramar Kicki :)

Tack för finaste kommentaren hos mig. Du är bäst!

Skapad av Angela Sederblad tor, januari 05, 2012 22:48:06

Annika> jag har alltid varit bra på att ta tupplurar. Ända sedan barnsben. Och att sova genom mina egna snarkningar har jag inga som helst problem med ;-). Värre är det med makens snarkningar... Antingen kör vi den medvetslösa varianten, då jag är så trött att jag nästan är medvetslös redan på väg upp till sängen. Denna variant funkar dock väldigt sällan. Men det finns ju soffvarianten också. Då somnar maken i soffan och jag i sängen, så pallrar han förhoppningsvis sig upp i sängen när jag somnat (och han vaknat). Den tredje varianten är att jag får ta soffan, men den gillar jag inte alls och försöker undvika in i det längsta. Tja, så gör vi. Så jag förmodar att man ska vara glad över att maken brukar somna i soffan framför tv:n?

Skapad av Anhalt Annika tor, januari 05, 2012 22:15:01

Det är inte för att du är vaken om nätterna på grund av snarkningen då? Kan du sova genom snarkningarna...hur gör du?

Skapad av Syster Yster tor, januari 05, 2012 20:32:53

Det går verkligen i familjen. Bäst är när familjen var samlad på bilsemester, förutom vår moder som vägrade se tjusningen att sitta i en bil i en vecka med familjen för att titta på öron... Helt plötsligt stannade bilen för någon var trött. Då somnade alla som på beställning, en kvart senare var vi tillbaks på vägen, utvilade och pigga på att leta nya öron.