Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Det där med att känna sig som hemma

FamiljSkapad av Angela Sederblad lör, januari 07, 2012 23:44:34

Jag och maken älskar verkligen Köpenhamn. Det är så härligt att komma dit. En alldeles speciellt känsla infinner sig i magen redan när vi sätter oss i bilen för att köra dit. Och när vi kommer fram är vi lyckliga som små barn som precis fått sin godispåse tidigt en lördag morgon. Vi glider runt med fåniga små leenden på läpparna. Försöker prata danska och känner oss som hemma. Köpenhamn känns som vår hemstad. Konstigt, men så är det.

Det bästa vi vet när vi är där är att strosa runt och upptäcka nya ställen. Som den spännande whiskeybutiken vi hittade idag. Konstigt, tyckte vi först när butiksägaren inte förstod vad vi sa och bad oss prata engelska. Så dåliga är vi väl ändå inte på danska? En liten stund senare visade det sig att mannen var en tvättäkta skotte och inte förstod ett ord av vare sig danska eller svenska. Och då stannade vi där i hans mysiga lilla källaraffär som var specialiserad på skotsk whiskey. Maken han provsmakade än den ena sorten och än den andra. "Oh, maj gadd. This is good shit maj dear friend! Aj just lav the smokejj tejst". Maken han tyckte han hamnat i paradiset. Ja, han blev så till sig att han inhandlade två flaskor av den uråldriga sorten och funderar på att åka på whiskeyresa till Skottland till hösten. Där planerar han sitta på rumpan på en buss och besöka elva distillerier och vara stupfull i en hel vecka och sova på vandrarhem på en isolerad ö där det blåser och regnar alla årets dagar och byns får bor i vägrenen.

Sånt kul gör vi när vi är i Köpenhamn.

Nej, jag drack INTE någon whiskey även om det kanske ser så ut... jag försöker bara hålla ordning på fingrarna... och det är inte så lätt alla gånger...

Drack whiskey gjorde däremot den här lyckliga mannen...

Eller så upptäcker vi pyttesmå skobutiker där ägaren själv gör skorna i källaren tillsammans med sin pojkvän samtidigt som han berättar att man tyvärr får fruktansvärd skoskav av alla skor som han tillverkar. Ibland käkar vi på Green Sushi som har fantastisk sushi. Eller så slinker vi in på någon restaurang som vi aldrig varit på förut, bara för där ser så mysigt ut med levande ljus på borden och en tänd brasa i ena hörnet. Ibland dricker vi champagne. Allt som oftast tar vi en fika och bara sitter och har det allmänt bra samtidigt som vi njuter av varandras sällskap. Och så shoppar vi så klart lite, gärna på Gant som är makens favoritaffär. Köper stora fång med blommor utanför Illum eller Magasin de Nord gör vi också. Och så köper vi Summerbirdchoklad. Allt sådant där sysslar vi med när vi är i Köpenhamn. I love it!

  • Kommentarer(6)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av A-K ons, januari 11, 2012 14:08:48

Ja, det är ju ingen direkt panik - svärfar får inte äta eller dricka på ett halvår (matstrupen igensydd), så jag tror ni hinner till KPH många gånger innan dess! :)

Skapad av Angela Sederblad ons, januari 11, 2012 12:26:49

Anna-Karin> jag vet inte vad butiken heter. Ska fråga Björn (även om jag tvivlar på att han kommer ihåg det). Annars tar jag reda på det nästa gång vi är där.

Skapad av Anna-Karin mån, januari 09, 2012 08:56:01

Den där whiskybutiken får du gärna tipsa om - dit ska jag ta svärfar när han får lov att äta/dricka igen om ett halvår! Vad hette den?

Skapad av Angela Sederblad sön, januari 08, 2012 13:52:35

Emma> tack.

Mari> det är härligt i Köpenhamn! Whiskeyaffären hittade vi på en bakgata vid Illum.

Skapad av Mari sön, januari 08, 2012 13:41:53

Åh, vad härligt det låter! Du skriver så målande att jag också vill åka till Köpenhamn nu ;). Förresten, var hittade ni whiskyaffären?

Skapad av Att vara någons fru sön, januari 08, 2012 11:50:15

Sååå snygg du är!!!!