Blogg

Blogg

En blogg om och av tvillingmorsan på den skånska landsbygden

Du har kommit till fru Sederblads alldeles egna mindre intelligenta funderingar i cyberrymden. Här kan du följa mitt liv på landet bland odrägliga hästskrällen, ungar, raggsockor i trätofflor och annat skräp. Enkelt sammanfattat som lantlig glamour.

Lämna gärna ett avtryck för eftervärlden genom snälla kommentarer i inläggen för då blir jag världens lyckligaste lilla människa. På riktigt alltså.

För att komma till vår officiella, ganska fula hemsida för Sunnanå Häst klickar du bara på länken. Enkelt va? Jag ska göra om sidan någon dag, var inte oroliga...

Imorgon är en annan dag

FamiljSkapad av Angela Sederblad mån, januari 09, 2012 13:13:57

Jag tror jag blir galen! Vilken måndag! Blir väckt alldeles för tidigt av maken som yrar om att vi inte har ström så det räcker. En fas funkar tydligen inte? Två elektriker och två timmar senare blir det konstaterat att felet ligger hos elleverantören. Kör maken till jobbet. Försöker hitta hästarna i ett kolmörkt stall så att jag kan slänga ut dem i hagarna. En vrålpigg Virvel får ett rejält utbrott och lyckas sparka mig på lillfingret. Jävlar, vad ont det gör! Strömmen tillbaka. Pratar med veterinären som är på besök. Gör nästan klart i stallet. Telefonen ringer oavbrutet. Fixar pannan som tydligen la av då strömmen försvann. Kylskåpet är tomt, vrålhungriga ungar, akutkörning till Coop. Ger mat till hästarna. Fixar kycklingtacos till lunch och funderar över om jag hunnit äta någon frukost. Håller på att svimma av hunger. Jobbar på hästhotellet, fixar bokningar. Ungarna slåss. Städar. Hjälper Rasmus få rätt på sin dator. Hämtar dansskor till Felicia. Tvättar. Dricker en kopp te. Klockan är 13.10 och en kollaps på soffan är inom räckhåll… Risken finns att det där tupplursrekordet ryker all världens väg.

Kan man få göra om denna dagen så att man kommer rätt på det? För resten av dagen känns inte bättre. Suck. Det är väl bara att konstatera att denna dagen inte blev som den skulle och så går man vidare. Svårare än så är det inte. Imorgon är en annan dag.

Uppdatering: Fingret är ok, bara lite ömt. Och jag har nu även lyckats bli översprungen av Virvel. Detta är absolut en annorlunda dag. En måndag.

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Att vara någons fru mån, januari 09, 2012 17:28:47

Fiiiiii fan!

Skapad av Angela Sederblad mån, januari 09, 2012 15:11:08

Happy> jodå, fingret sitter nog kvar ett tag till ;-). Det är bara lite ömt.

Vad roligt med ny dator! Det skulle jag också vilja ha...

Här är också fritids stängt för planering idag. Skolan imorgon! Får man lov att säga att det ska bli skönt?

Skapad av Happy mån, januari 09, 2012 15:06:55

Och tur är väl det! :-) Gillar nystarter och nya möjligheter.
Hur gick det med fingret?

Själv sitter jag och väntar på leverans av en dator som jag beställde 1 januari. Ska anlända idag under dagen...

Sonen och jag är hemma, skola och fritids stängt idag för planering. I morgon ställer vi väckarklockan igen...
Kram!